Atelier floral de toamnă

by Yacaşa
0 comment

Florarii sau floriștii dețin măiestrie și resurse cu greu egalabile de către amatori, cum suntem majoritatea. Să recunoaștem – florăriile sunt niște colțuri de rai parfumate unde o intenție relativ simplă devine, dintr-odată, o provocare. Iar bugetul se ajustează după prințipii și motive încă necunoscute 🙂

M-am obișnuit de mulți ani încoace să creez buchete și aranjamente florale de mâna și capul meu pentru majoritatea ocaziilor. Anul ăsta însă am contaminat cu această meteahnă un grup de mame creative și chivernisite (mai ales că aveam de drămuit bugetul pentru începutul unui nou an școalar).

Cum s-a manifesta acest virus al creativității la nivel de colectiv:

  • am făcut o comandă comună de materiale: bureți de flori, ghivece de carton (ca să le putem personaliza), cutii și câteva accesorii. De pe ambalajedeflorionline.ro. Comanda a ajuns cam 300 lei.
  • am strâns, fiecare, ce-a avut prin curte, garduri și tăpșane: plante uscate, verzi, măceșe, cifuleți.
  • ne-am întâlnit cu câte o gustare și ne-am numărat copiii: cam 20 de școlari!
  • am început cu personalizarea ghivecelor prin tehnici care-mai-de-care mai interesante: colaj, decupaj și coloraj. Toate cu AJ la final.
  • am montat bureții tăiați la dimensiuni în ghivece sau cutii și am început montarea materialului vegetal. A fost de ajutor și un pic de ghidaj în ceea ce privește simetria, centrul de greutate și armonia cromatica, dar doar așa, ca să dăm o notă de fast și prețiozitate.
  • la final ne-am minunat de creații, le-am expus și le-am dus acasă, menite pentru a ajunge fiecare pe la învățători și profesori, după copiii fiecăreia.  O parte au și ajuns 🙂

Yacasa a ieșit o treabă grozavă de care ne-am bucurat noi și dascălii, și de care copiii noștri au fost mândri deși focusul lor a fost în alte direcții decât ale noastre, cu siguranță.

Te încurajez să-ți iei o pauză pentru tine, din când în când. E ca un fel de terapie prin creație și frumos. Face bine mai mult decât îți imaginezi!

You may also like

Leave a Comment