Atelier de făcut felicitări!

Cand ai trimis ultima dată o felicitare? E timpul să facem ceva în direcția asta!

by Yacaşa
0 comment

Ei bine, hai să facem o recapitulare, de dragul vremurilor în care emoticoanele încă nu fuseseră inventate iar telefoanele era not so smart. Pe atunci felicitările se trimiteau mai ales pe hârtie, în plic timbrat, că era mai ieftin decât să suni. Trebuia scris un text lizibil și căutată adresa în carnețelul special cu contacte.

Cu ce ocazii se trimiteau / primeau felicitări: Craciun, Revelion, Paște, zile de naștere și de nume și ocazii mega-speciale – gen absolvirea facultății, măritișul sau nașterea unui copil.

Acum se trimit felicitări cam la fel, dar pe telefon. Plus că s-au mai adăugat niște ocazii: prima tocăniță, prima casă, primul copac plantat și pozat pe Insta, al doilea soț, al treilea pe județ la mâncat gogoși sau pur și simplu pentru că ai participat la un maraton cu alți 2000 de oameni.

Eu am mai adăugat un motiv: vreau să imi felicit copilul că sunt momente în care camera lui nu arată dezastruos! Putem face din orice, motiv de sărbătoare – ceea ce este și sănătos, printre atât de multe motive pentru care ar trebui să rămânem pururi îngrijorați de câte ceva.

Ei bine, este aproape intuitiv să faci o felicitare, așa că nu voi insista pe subiect. Sper însă că cele de mai sus te-au făcut să zici “da’ chiar! Ia să fac eu o felicitare, că tot e ziua lui Cutare!”.

Se ia o foaie A4, de îndoaie la mijloc și se lucrează pe copertă.

Am preferat ca la mijloc să las loc pentru mesajul felictării, așa că l-am păstrat complet gol.

În rest, m-am oprit la 3 culori (de bun simț), am făcut cercuri-cercuri, apoi câteva elemente grafice simple – frunze, cârcei și buline.

Piesa de rezistență constă în mileu. Da, un mileu pe care l-am strecurat sub foaie și peste care am hașurat cu un cub sau creion cerat, ca să iasă mai de efect și mai repede. Dacă nu ai mileu, poți folosi orice textură: o scândură cu nervuri, frunze, o țesătură rară sau chiar pânza de la trambulina copiilor.

Next level constă în realizarea unui colaj sau în orice altceva îți trece prin minte, acesta a fost doar un imbold. Felicitare cu mesaj să iasă și să-și găsească drum spre inima unui sărbătorit!

Spor să ai și felicitări!

You may also like

Leave a Comment