Borcanul cu gânduri (bune)

Atelier de pus în borcan un fel de murături inexpirabile și bucurabile

by Yacaşa
2 comments 2 minute read

Știi borcanele alea cu bomboane la care ne ducem atunci când simțim nevoia de un boost de energie sau, pur și simplu, atunci când vrem să facem o ghidușie?

Dar momentele alea când nu știi cum să faci sau ce decizie să iei și deschizi cartea cu ziceri, Biblia sau orice altă sursă de inspirație pentru a citi ceva care să te ghideze?

Ei, borcanul ăsta (al noastru) nu are bomboane (sau poate avea?), dar are cartonașe cu – tu alegi ce ți se pare mai potrivit:

  • ziceri celebre,
  • citate din Biblie,
  • proverbe sau zicători,
  • glumițe sau bancuri,
  • multumiri sau motive pentru care simți să fii recunoscător,
  • promosiuni pe care uneori le uiți
  • și lista rămâne deschisă.

Materiale necesare: borcan, minim 2 foi A4, acuarele sau creioane, linere / carioci / pix / stilou și surse de inspirație.

Așadar, ce avem de făcut:

  1. se ia un borcan cât mai simplu, drept, în care să ne încapă măna, cu capac. Poate fi de la murături 🙂
  2. se caută 2 foi A4 care se pictează, colorează, pătează cu ce culori vrei tu – noi am folosit acuarele acrilice. Pe o singură parte.
  3. după ce se usucă, o foaie se împăturește în două, pe latura lungă, și se taie. Pe una din jumătăți se scrie despe borcan, ca un fel de etichetă care se bagă în interior: Borcan cu ziceri, Borcan cu gânduri bune, ghidușii, inspirație sau ce simți tu că ai nevoie să pui acolo.
  4. foile care rămân (cea întreagă și jumătatea) pot fi decupate în cartonașe sau buline pe care scrii ce ai tu nevoie. Dacă le-ai pictat în culori pale, pe partea colorată poți să faci desene grafice cu elemente din natură sau simboluri. Apoi, odată operele definitivate, treci la scris.
  5. dacă activitatea are loc între mai multe persoane, cum am fost noi, la final am făcut schimb de cartonașe. Parcă era Crăciunul: fiecare era atât de curioasă să afle ce scrie pe cartonașele schimbate!

Succes la umplut borcane!

You may also like

2 comments

Elles 5 septembrie 2023 - 22:18

Ambele ateliere, cel cu borcanul și cel cu felicitări, sunt minunate!! Am participat la ambele și frumos este ca rezultate artistice sunt realizabile de către absolut oricine!! Iuliana, ai reușit sa creezi o atmosfera relaxanta, pozitiva. Felicitari!!!

Reply
Yacaşa 14 septembrie 2023 - 10:46

Multumesc! Cu adevarat, rezultatele au fost uimitoare de fiecare dată – ca să nu zic “peste așteptări”, că nu am pornit cu din astea 🙂

Reply

Leave a Comment